PERSONLIG BERETNING: Morten Svane om mindset, mental trivsel og om 
at være mand i 30’erne uden partner og børn

“Når man kigger rundt, går alle hånd i hånd, har børn, køber huse og besøger svigerfamilier. Når man så ikke er der, kan man føle sig bagud, forkert og alle mulige andre ting, som ikke er særlig rare”


For noget tid siden meldte jeg ud, at jeg gerne ville dykke mere ned i et emne, jeg ser, fylder mere og mere hos flere og flere mennesker. Det handler om dét med at være i 30’erne uden at have en partner eller børn. Jeg anerkender, at jeg ikke selv er der. Jeg har en mand og børn og et liv, som mange nok ville kalde det klassiske familieliv. Alligevel synes jeg, at emnet er virkelig relevant at tale højt om, for der er ingen tvivl om, at det kan påvirke vores glæde og mentale trivsel, når vi ikke er der, hvor størstedelen af vores venner er, og når vi ikke er der, hvor samfundet på mange måder implicit fortæller os, at vi bør være. Derfor har jeg lavet et par afsnit, der dykker ned i netop dette emne. I afsnittet her har jeg Morten Svane i studiet, der deler ærligt ud af sine erfaringer, tanker og perspektiver som værende mand i slut 30’erne uden partner og børn. Han fortæller om, hvordan det er at være den, der ikke har nogen at holde i hånden med, ikke har børn, villa eller svigerfamilie. Vi taler om svære følelser, men også om hjælpsomme mindsets - og i øvrigt om hvordan Morten helt generelt passer på sin mentale sundhed i livet.

 

I afsnittet taler vi bl.a. om:

  • Hvordan kan det påvirke ens hverdag, relationer, liv og trivsel at være ”ham uden partner” eller ”ham uden børn”.

  • Hvordan Morten har tilgået dating i løbet af sine 30’erne.

  • Hvilke situationer, der kan være svære, irriterende eller udfordrende, når man er ”uden for normens kategorier”.

  • Hvorfor jagten på frihed både kan være frisættende og fængslende.

  • Hvilke vaner, mindsets og tankestrategier der helt generelt hjælper Morten til at trives mentalt i livet.

“Når svære følelser rammer, flygter jeg enten ved at bruge tid på noget andet, fx arbejde. Ellers vælger jeg omvendt at dykke nysgerrigt ned i følelsen og undersøge, hvorfor jeg har det, som jeg har det”

.
Vil du gerne støtte podcasten her?
Så kan du gøre det med et valgfrit beløb via MobilePay: 155503.

Forrige
Forrige

Andrea Elisabeth Rudolph om sundhed, naturens kræfter og ærlige læringer fra et kræftforløb

Næste
Næste

PERSONLIG BERETNING: Emilie Lilja om at mærke mere, acceptere mere og frygte mindre